PERSBERICHT
Delfgauw, januari 2010
 
 
Brighart wint certificaat voor topkwaliteit
Palm Art Award Leipzig 2009 certificates of excellence
 
 
In Leipzig heeft Brighart een Palm Art Award 2009 - een van de certificaten voor topkwaliteit (certificates of excellence)- ontvangen voor haar schilderijenreeks “Reverie 2010”. Het viel niet mee voor de jury om winnaars aan te wijzen, aangezien de kwaliteit van de kunstwerken dit jaar bijzonder hoog was.
 
De schilderijenserie “Reverie 2010” bestaat uit een aantal vierkante doeken met daarop een kleurige afbeelding die het midden houdt tussen landschappelijk en abstract. De reeks was eerder in New York te zien en is binnenkort in Amsterdam te bewonderen.
 
Op een intuïtieve manier schildert Brighart een immateriële werkelijkheid waarmee ze uitdrukking geeft aan positieve gevoelens die ze op de toeschouwer wil overbrengen. Poppers uitspraak “Optimism is a moral duty” is een van de belangrijke inspiratiebronnen van Brighart net als “De wereld is een spiegel van jezelf” van spiegeloog Willem de Ridder. Haar werk is aangenaam om naar te kijken door de mooie kleuren, vormen, lijnen en textuur.
 
Er wordt niet veel in verteld, maar des te meer gesuggereerd wat de fantasie prikkelt.
Brighart schildert met verschillende nieuwe technieken waarbij ze de verf verdunt of vermengt met zand, vlokken, glas of andere materialen. Hierdoor ontstaat er een bepaalde textuur, gelaagdheid en glans. Haar expressionistische werk geeft vreugde weer en roept vreugde op. Het abstracte karakter biedt ook mogelijkheden voor eigen invulling en interpretatie. Ofwel… werk om je positief te laten inspireren en bij weg te dromen.
 
 
 
 
 


 
PERSBERICHT
Delfgauw, februari 2010
 
 
Expositie ‘Reverie 2010’ in MLB galerie
Schitterende schilderijen om bij weg te dromen…
 
 
Op zondag 7 maart 2010 vindt om 16 uur de opening plaats van de expositie “Reverie 2010” in de MLB galerie te Amsterdam. Er zullen acryl schilderijen van de in Amsterdam geboren en in Zuid Holland wonende kunstenares Brighart te zien zijn.
 
Op een intuïtieve manier schildert Brighart een immateriële werkelijkheid waarmee ze uitdrukking geeft aan positieve gevoelens die ze op de toeschouwer wil overbrengen. Poppers uitspraak “Optimism is a moral duty” is een van de belangrijke inspiratiebronnen van Brighart net als “De wereld is een spiegel van jezelf” van spiegeloog Willem de Ridder. Haar werk is aangenaam om naar te kijken door de mooie kleuren, vormen, lijnen en textuur. Er wordt niet veel in verteld, maar des te meer gesuggereerd wat de fantasie prikkelt.
Brighart schildert met verschillende nieuwe technieken waarbij ze de verf verdunt of vermengt met zand, vlokken, glas of andere materialen. Hierdoor ontstaat er een bepaalde textuur, gelaagdheid en glans. Haar expressionistische werk geeft vreugde weer en roept vreugde op. Het abstracte karakter biedt ook mogelijkheden voor eigen invulling en interpretatie. Ofwel… werk om je positief te laten inspireren en bij weg te dromen.
 
 
 
Adres galerie:
Witte de Withstraat 32A
1057 XZ Amsterdam
 
Data:
zondag 7 maart van 16 – 18 uur (vrij parkeren)
verder te zijn de schilderijen te bezichtigen op:
13, 20 en 27 maart van 12 – 17 uur
 
 
 
 
 


 


 
 


 

 
PERSBERICHT
Delfgauw, 30 oktober 2008
 
 
kunstenares Brighart uit Zuid Holland vertegenwoordigt Europese kunstenaars in Seoul
 
 
Haar expositie in New York is nog maar net achter de rug en nu is beeldend kunstenares Brighart uit Zuid Holland zich al weer aan het voorbereiden op een tentoonstelling in Zuid Korea. Van 3 tot 7 december 2008 zal haar werk te bezichtigen zijn in Seouls l Trade Exhibition Centre tijdens een Internationale tentoonstelling met de naam 2nd Seoul International New Artfair. Samen met de Zweedse kunstenares Birgitta Sundstrom Jansdotter, die realistisch/figuratief werk maakt, vertegenwoordigt Brighart de Europese kunstenaars in Seoul.
 
Energie en beweging zijn de thema's die Brighart al lange tijd inspireren. Haar werk ,dat over het algemeen abstract expressionistisch is en tot de verbeelding spreekt, wordt door veel mensen gewaardeerd vanwege het kleurgebruik, de warmte en het optimisme dat het uitstraalt. De huid van haar schilderijen is dik en de schilderijen zijn daardoor zwaar. Voor het vervoer van de vier schilderijen die in Seoul te bezichtigen zullen zijn heeft Brighart een speciale kist laten maken. De schilderijen hebben allemaal dezelfde afmeting (1.50 X 1.50 m)
 
Brighart werd voor deze tentoonstelling uitgenodigd door Mr. Young-ik Kwon ,de organisator van deze beurs. Hij wilde graag een paar Europese kunstenaars en koos uiteindelijk voor het werk van Brighart en haar Zweedse collega Birgitta Sundstrom Jansdotter die beiden een zeer eigen stijl hebben.
 
De beurs is te bezichtigen op http://wgart.net
Het werk van Brighart is op internet te bekijken http://brighart.nl
 
Voor meer informatie:
Brighart
Witmolen 173
2645 GJ Delfgauw
T.: 015-25674664
 
 
PERSBERICHT
Delfgauw, 6 april 2009
 
 
Optimistische kunst in Etten Leur
 
 
 
Op zondag 12 april zal om 15 uur de opening plaatsvinden van een expositie in Etten Leur in Galerie Visker die zal duren tot 14 juni 2009. In vitrinekasten zal het werk van kunstenaars worden opgesteld die ambachtelijk werken met leer, (Marion Leibbrand), steen (Marianne Geboer) en glas (Hans Janssen). Op de benedenverdieping zullen 15 tot 20 schilderijen van Brighart komen te hangen.
 
In tijden waarin je overspoeld wordt met nieuws over de kredietcrisis en andere rampen is een tegenhanger zeer welkom. De Zuidhollandse kunstenares Brighart helpt je met haar kleurige en energieke expressionistische schilderijen de focus te verleggen van pessimisme naar optimisme. Neem een kijkje op haar website om te zien hoe fraai haar werk is en hoe ze zich liet inspireren door o.a. Karl Popper ( 'Optimism is a moral duty'). Voor deze expositie werd ze uitgenodigd door de eigenaars van de galerie die haar schilderijen heel mooi en kleurrijk vonden.
 
Op de site van Galerie Visker is een routebeschrijving te vinden. Hans Monsma, een van de eigenaars van de galerie, opent de expositie en Jacq Renne zal de opening muzikaal omlijsten.

 


 
 

 

Brighart
 
Witmolen 173
2645 GJ Delfgauw
T.: 015-2567464
 
 
 
Opening :
1e Paasdag om 15.00
 
Deze expositie duurt tot 14 juni 2009
 
 
 
 
Galerie Visker - Etten-Leur
Pottenbakkerstraat 8
4871 EP ETTEN-LEUR
T: 076-5021015
 
 

 

 

 

 

 

 

 

PERSBERICHT

Delfgauw, 30 januari 2008

 

 

Brighart exposeert in New York

bij de groepsexpositie

AIR, WATER, FIRE, EARTH

 

 

Het motief van de elementen dat door de Franse filosoof Gaston Bachelard onderzocht werd inspireerde een groep kunstenaars tot verder onderzoek. Van 1 tot 15 maart 2008 exposeren zij in de Broadway Gallery in New York. De expositie is samengesteld door Christine Kennedy en zal op vrijdag 7 maart geopend worden.

 

Hoog verheven luchtige landschappen, aspiratie en uitademing worden afgewisseld met open zeeën, vloeiende lijnen, melancholie en transparantie. Het alles vernietigende of juist erotische vuur  is zichtbaar naast de zware, dichte aarde die soms zo goed bewoonbaar en soms zo onherbergzaam kan zijn.

 

Energie en beweging zijn de thema's die Brighart  al lange tijd inspireren. Haar werk ,dat abstract is en tot de verbeelding spreekt, wordt door veel mensen gewaardeerd vanwege het kleurgebruik, de warmte en het optimisme dat het uitstraalt.

 

Voor meer informatie:

 

expositie vindt plaats van 1-30 maart 2008 (verlengd)

opening 7 maart 2008

 

 

Broadway Gallery

473 Broadway, 7th Floor

New York

www.worldartmedia.com info@broadwaygallerynyc.com |

 

Persbericht
Delfgauw,18 augustus 2009
Optimistische kunst in Mannheim
 
Van 23 oktober 2009 t/m 9 maart 2010 zal het werk van Brighart (Brigitte den Hartog) te zien zijn in Galerie Boehner is in Mannheim. De opening zal zijn op 23 oktober 2009 om 19.30.
 
In tijden waarin je overspoeld wordt met nieuws over de kredietcrisis of wanneer een najaarsdepressie op de loer ligt is een vreugdevolle tegenhanger zeer welkom. De Zuidhollandse kunstenares Brighart helpt je met haar kleurige en energieke expressionistische schilderijen de focus te verleggen van pessimisme naar optimisme. Neem een kijkje op haar website om te zien hoe fraai haar werk is en hoe ze zich liet inspireren door o.a. Karl Popper ( 'Optimism is a moral duty').
 
In Brighart's expressionistische kunstwerken komen de thema’s: Vreugde, Energie, Energiebronnen en Bewegingen naar voren. Haar werk is abstract expressionistisch en straalt vreugde uit. Op haar website is ook haar nieuwe werk dat bij Boehner geëxposeerd is te zien.
In Mannheim zullen er 6 grote werken in acryl te zien zijn van 150 x 150 cm. Met de titels:
l        Figure and movement
l        Parels van Blokker
l        Veelkleurige beweging
l        Tsunami
l        Flirti Bird
l        Individuen
 
Galerie Boehner in Mannheim wordt door de kunstenaars Gerold Maier en Dr. Claus-Peter Böhner-Fery, M.A.twee kunstenaars draaiend gehouden.
 

 

Galerie Boehner
D-68159 Mannheim (Germany)
 
 
Brighart
 
2645 GJ Delfgauw